Zircon dating


Atwater, Kelly D. Thomson, E. Acceptare: 9 ianuarie In plus fata de obtinerea unei game de taxoni caracteristice epocii mamiferelor terestre din America de Nord Uintan, localitatea Purple Bench este de remarcat in documentarea unui numar de specii endemice care sunt cunoscute doar din sit.

  • Plăcerea p datând istoria
  • ‪Luminita Zaharia‬ - ‪Google Academic‬

In ciuda caracterului Uintan al faunei de mamifere, varsta absoluta a Bancii Purpurii este o problema de dezbatere. Aceasta incertitudine decurge din intervalul mare de timp cuprins de datele radiometrice actuale, care se incadreaza in localitatea Bancii Purpurii si din corelatiile magnetostratigrafice conflictuale din Formatia Cimitirului Diavolului.

Acest studiu constrange varsta absoluta a localitatii Purple Bench prin intermediul unor analize geocronologice de zircon detrital U-Pb.

zircon dating

Pentru aceste analize, de noi varste detritale de zircon U-Pb au fost colectate de la cinci pietre de nisip tufacos si orizonturi de tuf prelucrate si analizate prin intermediul ablatiei cu laser Spectrometrie de masa cu plasma cuplata inductiv LA-ICP-MS. Aceste noi date de varsta de depozitare maxima prezentate aici furnizeaza constrangeri cu privire la varsta de depozitare adevarata a membrilor inferiori si mijloci ai Formatiei Cimitirului Diavolului, aducand claritate la varsta anterior ambigua a localitatii Purple Bench purtatoare de fosile.

Limitarile de varsta prezentate aici ajuta, de asemenea, la caracterizarea varstei mamifere a Uintanului nord-american variabila temporal si spatial. Amy L. Kelly D. Christopher Kirk.

zircon dating

Meaghan Emery-Wetherell. Logan Wetherell.

zircon dating

Daniel F. Palaeontologia Electronica, 23 1 : a Acesta este un articol de acces deschis distribuit in conditiile Licentei zircon dating recunoastere a Creative Commons, care permite utilizarea, distribuirea si reproducerea fara restrictii in orice suport, cu conditia ca autorul si sursa originala sa fie creditate.

Aceasta localitate a produs o colectie abundenta de fosile vertebrate ale Eocenului mediu tabelul 1. Localitatea Purple Bench are loc la tranzitia dintre membrii inferiori si mijloci zircon dating DGF, asa cum este definit de Stevens si colab.

AmynodonEpihippusLeptoreodon si Protoreodon ; Gunnell si colab. Reducerea crusta a centurii de tractiune a chihuahua si increderea flexibila a bazinului Tornillo s-a produs de la Cretaceul tarziu la Eocenul timpuriu Lehman, Depozitele de eocen de mijloc ale DGF se suprapun inconformativ depozitelor zircon dating Wilson, b; Runkel, Sursa sedimentelor vulcaniclastice ale DGF si a formatiunilor Canoe si Chisos corelate in timp in regiunea Big Bend pot avea originea in doua centre vulcanice, unul din Sierra Madre Oriental din Mexic si unul din centrul vulcanic Muntii Craciunului Stevens si colab.

Pastrarea unui registru stratigrafic continuu lung in zona Trans-Pecos face ca aceasta regiune sa fie importanta pentru intelegerea schimbarilor in faunele mamifere din Uintan prin NALMA-urile Chadronian Prothero, ; Robinson si colab. Constrangeri de varsta relative si absolute existente Fosilele din localitatea Purple Bench au fost incluse in fauna locala Serendipity descrisa de Wilson Conform lui Robinson et al.

Traducere "zirconi" în română

Precizia acestor date plaseaza ansamblul fosil din localitatea Purple Bench intr-un interval de timp de 3,6 Ma adica 41,1 — 44,7 Ma. Acesti factori constrang varsta absoluta a fosilelor din localitatea Purple Bench sa fie cuprinsa intre 41 — 45 Ma. Doua grupuri de cercetare diferite au incercat anterior sa clarifice in continuare varstele absolute ale localitatilor fosile din DGF prin masuratori si corelatii magnetostratigrafice, dar aceste analize au produs interpretari contradictorii.

Aceste interpretari diferite ale sectiunii magnetostratigrafice DGF, combinate cu intervalul de timp larg zircon dating zircon dating datele radiometrice intre bracketing, au condus la incertitudine cu privire la data absoluta a probelor faunale din localitatea Purple Bench. In timp ce datarea absoluta a orizonturilor de tuf ar fi ideala, datarea U-Pb din zirconul detrital este o metoda puternica care poate fi utilizata pentru a constrange varsta de depozitare maxima a orizonturilor stratigrafice in zone precum DGF care sunt caracterizate de vulcanism activ Dickinson si Gehrels, ; Johnstone si colab.

Desi zircon dating post-eruptie a sedimentelor si a tufurilor intercalate duce la componente mixte ale varstei zirconului in sedimentele colectate dintr-un singur orizont stratigrafic, cel mai tanar mod de varsta recuperat prin datarea U-Pb din zircon dating detrital ar trebui sa reprezinte modul de varsta vulcanica sin-depunere si, prin urmare, poate fi folosit pentru a constrange o estimare de legatura superioara a adevaratei varste de depozitare a sedimentului Dickinson si Gehrels, Scopul acestui studiu este de a restrange adevarata varsta de depunere a localitatii Zircon dating Bench prin datarea U-Pb de zircon detritic a unor esantioane care strans stratigrafic orizontul purtator de fosile.

Doua sublocalitati separate TMMsublocalitatile 8 si 19 au fost esantionate pentru localitatea Purple Bench, deoarece acest site cuprinde expuneri multiple discontinue de-a lungul furcii sudice a Alamo de Cesario Arroyo pe o distanta de aproximativ 1,3 km.

Pietre pretioase de zircon albastru

Aceste expuneri fosilifere distincte sunt desemnate sublocalitati separate ale TMMdar apar la aproximativ acelasi orizont stratigrafic. Esantionul utilizat pentru U-Pb de zircon detrital, datand la sublocalitatea Purple Bench 8, a fost colectat din orizontul marker Purple Bench tuff, care apare stratigrafic sub orizontul fosilifer.

Ti dico solo che non sono zirconi cubici. Să spunem doar că cei care nu este zirconiu cubi. Non penso mi vogliano ingaggiare con degli zirconi. Nu cred că încearcă să mă contracteze cu cubulețe de zirconiu.

In schimb, proba sublocalitatii Purple Bench 19 a osaka dating colectata dintr-o gresie tufacata care este situata stratigrafic deasupra orizontului fosilifer si a tufului Purple Bench.

Localitatea Loafului Rinocerului este mai jos stratigrafic in sectiunea DGF decat celelalte localitati fosile esantionate pentru aceasta analiza, dar relatiile stratigrafice precise sunt intunecate de defectarea locala.

Localitatea Purple Bench este situata la 0,9 m stratigrafic deasupra tufului Purple Bench si este una dintre cele trei localitati cheie de fosile care se afla in apropierea bazei membrului mijlociu al DGF Stevens si colab.

Fractiile de zircon au fost izolate in urma tehnicilor standard de separare a mineralelor strivire, slefuire, separare a maselor de apa, separare a lichidelor grele si separare magnetica.

Saizeci de zircon dating individuale de zircon au fost vizate din fiecare esantion pentru analizele U-Pb pentru a obtine o acoperire statistica robusta a componentelor de varsta detritala prezente in cadrul fiecarui esantion si pentru a capta cu acuratete cea mai tanara componenta de varsta vulcanica sin-depunere Vermeesch, ; Zircon dating, ; Coutts si colab.

Moda clasic Doamnelor Negru și Alb Zircon Inel de Dating Tendință de Bijuterii

Varstele medii ponderate pentru cea mai tanara populatie de varsta coerenta au fost calculate pentru fiecare esantion cu ajutorul pluginului Excel pentru extractorul de varsta TuffZirc din pachetul ISOPLOT Ludwig zircon dating Mundil, ; Ludwig, Cincizeci si patru de zirconi detritali au fost analizati din tufurile Purple Bench la sublocalitate 8.

Zirconul individual U Pb varste variaza intre 41,1 ± 0,7 Ma si 49,4 ± 1,8 Ma. Trei esantioane contin U-Pb zircon dating zircon detrital individual, cu varste mai mari de 47 Ma, in plus fata de componenta dominanta de varsta a zirconului sin-depunator dominant U-Pb.

Urmand principiul incluziunilor Lyell,orice zircon continut intr-un gresie sau gresie tufacata trebuie sa fie mai vechi decat gresia sau gresia tufacata in sine.

zircon dating

Diferenta zircon dating timp dintre estimarea MDA obtinuta din zircon si TDA incorporeaza timpul necesar cristalizarii zirconului, eruptia din centrul vulcanic, erodarea si transportarea in bazin inainte de a fi depus.

Avand in vedere apropierea de centrele vulcanice active sin-depozitionate, MDA-urile prezentate aici sunt interpretate ca TDA-urile straturilor sedimentare Dickinson si Gehrels, ; Coutts si colab. Se presupune un interval de timp neglijabil zircon dating cristalizarea zirconului si depunerea acestor gresii si a pietrelor de nisip tufacos Dickinson si Gehrels, ; Coutts si colab.

Aceste boabe de zircon au fost, cel mai probabil, derivate din centrele vulcanice din vecinatatea bazinului Tornillo, fapt dovedit de proportia mare de zirconii euedrici care compun cel mai tanar mod coerent de varsta fata pe care mă întâlnesc mă cheamă tipul studii geologice regionale Stevens si colab.

  1. Recenzii Etichete: jewelri, Inel argintde argint sterl, design inel de smarald, gheață de jad brățară, Argintorsa bijuterii reale, orsa bijuterii inima, orsa bijuterii baieti, bratara jad.
  2. Giant dyarf speed​​ dating

Alte dovezi care sustin un interval de timp neglijabil intre cristalizarea zirconului si depunerea includ dominanta varstelor tinere in cadrul esantioanelor, suprapunerea varstelor tinere cu varstele de depunere existente constrange bazinul, zircon dating varstelor tinere indicand o singura sursa punctuala si scaderea treptata a varstelor individuale si a MDA-urilor in sectiune.

Aceste varste mai vechi indica fie mostenire in camera magma, zircon dating refacerea tufurilor si a pietrelor de nisip depuse anterior in timpul transportului si depunerii sedimentelor. Intervalele de eroare pentru cele doua esantioane se suprapun, ceea ce sugereaza ca atat tufa Purple Bench, cat si fosilele din localitatea Purple Bench sa aiba o gama de TDA de 43,5 — 44,5 Ma. O varsta absoluta estimata pentru localitatea Purple Bench intre 43,5 — Mai mult, intervalul de date absolute pentru DGF raportate aici data de limita inferioara pentru partia de rinocer: 46,0 Ma, limita de data superioara pentru piersici: 42,4 Ma sunt in concordanta cu caracterul Uintan al faunei colectate in localitatile fosile din partea inferioara si mijlocie membri DGF Wilson si colab.

Acest studiu aduce claritate dezbaterii varstei absolute a localitatii Purple Bench, care are implicatii pozitive pentru definirea NALMA Uintan la un nivel mai larg, continental.

Diavolul Cimitirului U-Pb Dating

Intr-adevar, cu o gama absoluta de varsta de 43,5 — 44,5 Zircon dating calculata aici pentru localitatea Purple Bench Ui3 si 44,88 ± 0,04 Ma calculata de Campisano si colab. Localitatea Piersicilor stratigrafic mai inalt din membrul de mijloc al DGF are o gama de varsta absoluta de 42,4 — 43,9 Ma.

Aceste noi date U-Pb sunt in concordanta cu datele radiometrice anterioare pentru DGF si caracterul Uintan al faunei recuperate din aceste localitati fosile. Aceste date noi ofera alte dovezi care sprijina modelele de varsta magnetostratigrafica care plaseaza membrii inferiori si mijloci ai DGF la tranzitia C20R si C20N Chron.

Aceste constrangeri cronostratigrafice ajuta la caracterizarea varstei mamifere Uintan cu variabila temporala si spatiala. Clarke si cursului ei Geo T pentru feedback despre versiunile anterioare ale acestui manuscris, in special A.

Papendieck, S. Davis si J. Multumim lui S. Egberts si I. Lundeen pentru asistenta pe teren si L.